Конкурсна комісія обрала претендента на посаду керівника КП «Волинський обласний будинок дитини для дітей з ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки». Ним став лікар-методист цієї комунальної установи Віктор Максимюк.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської обласної ради.

Голова конкурсної комісії, заступник очільника обласної ради Григорій Пустовіт повідомив, що надійшла заява від одного претендента на оголошену вакансію.  Це Віктор Максимюк - лікар-методист Волинського обласного сиротинця, який до повномасштабного вторгнення вже виконував обов’язки керівника дитбудинку і 20 місяців очолював персонал, який дбав про 19 малюків в евакуації в Польщі.

«Презентуючи своє бачення розвитку соціально-медичної установи, Віктор Максимюк зазначив, що основні зусилля планує спрямувати на трасформацію дитбудинку, у рамках реформи, у відновлювальний центр з комплексної медичної реабілітації, соціальної адаптації малюків з порушеннями центральної нервової системи і розладами психіки, паліативної допомоги дітям, а також розвиток ресурсів раннього втручання з перспективою контрактування у 2025 році цих послуг НСЗУ у рамках програми медичних гарантій», - йдеться у дописі.

Відповідаючи на питання членів конкурсної комісії про готовність установи виконати умови Нацслужби здоров’я для підписання угоди, претендент на посаду керівника констатував, що підготовка буде завершена до кінця цього року.

І вже зроблено чимало: за допомогою грантів, меценатів і міжнародних партерів отримано комп’ютерну техніку для роботи з медичними інформаційними системами, зібрано повний комплект реабілітаційного обладнання, облаштовано за вимогами доступності перший поверх будівлі, невдовзі за фінансування ЮНІСЕФ розпочнуться роботи з реконструкції решти площ під інклюзивний простір, з одночасним утепленням приміщення та ремонтом покрівлі. 

Віктор Максимюк також зазначив, що паралельно спільно з засновником, виконавчою владою і, можливо, громадами доведеться шукати рішення з визначення джерел фінансування стаціонарного утримання у майбутньому реабілітаційному центрі сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. За його словами, до надання статусу таким дітям, який робить можливим усиновлення чи взяття під опіку, іноді минає майже рік, а сподівання на патронатні сім’ї, де б мали доти перебувати такі малюки, не виправдалися. 

Підсумовуючи результати співбесіди з кандидатом, голова конкурсної комісії Григорій Пустовіт запевнив, що знайомий з діяльністю Віктора Максимюка на різних посадах і характеризує його як ініціативного управлінця і фахівця, який швидко вчиться.

«Я особисто спостерігав за його роботою в евакуації. Це були неабиякі зусилля – від консульського обліку дітей до організації для них безоплатних дороговартісних медичних маніпуляцій, а також координації дистанційного процесу усиновлення українськими родинами. Тож, не маю сумніву, що Віктор Борисович упорається з обов’язками керівника дитбудинку і зуміє досягти визначених цілей», - висловив упевненість очільник конкурсної комісії.

За підсумками голосування, члени конкурсної комісії одноголосно визначили Віктора Максимюка переможцем конкурсу. Остаточне рішення буде прийнято на найближчій сесії обласної ради. 

Фото: фейсбук/Волинська обласна рада