Біля села Синове Сереховичівської громади на Ковельщині в радіусі трьох кілометрів від місцевого лісництва встановили карантинну зону.

У громаді зафіксували випадок африканської чуми свиней, - про це 19 березня повідомив голова Сереховичівської громади Ростислав Шиманський.

«В урочищі "Тополя", на відстані 3,7 км від села Синове, виявлено трупи двох диких свиней, які загинули від африканської чуми свиней. Встановлена трьохкілометрова карантинна зона та десятикілометрова санітарна зона контролю. Працівники проводять огляд території на факт виявлення нових випадків падежу диких тварин, яких більше поки не виявлено», – зауважив Ростислав Шиманський.

Зауважимо, африканська чума свиней - це дуже небезпечна хвороба і для домашніх тварин, яка практично не лікується і призводить до загибелі тварин.

«Про будь який випадок виявлення загиблих тварин, хвороб та падежу домашніх, прошу невідкладно повідомляти працівників поліції, Держпродспоживслужби, керівництво, старосту або працівників сільської ради», - закликає очільник громади.