У вівторок, 19 березня, після сесії Волинської обласної ради до сесійної зали навідалися представники ТЦК та СП.

Деталі «сюрпризу» в прямому етері ГІТу розповіла депутатка Волинської облради Юлія Вусенко.


За словами обраниці громади, представник фракції «Сила і Честь» Віктор Галан-Ващук побачивши працівників військкомату заявив, що «вручення повісток депутатам – це наїзд на місцеве самоврядування».

«Це було дуже смішно і дивно. Друзі, ми будемо усі воювати, нам треба всім вміти це робити. Час кожного прийде. І реакція депутатів обласної ради була схожа на якісь комічний серіал. Насправді мені було дуже неприємно. Я побачила те, що ми не тільки морально не готові, я побачила розпач. Те, що Червінський сидить за ґратами й до нього не пускають ні медиків, ні сім'ю - це десяте діло, а те, що ТЦК прийшли в облраду - це «наїзд на місцеве самоврядування і на демократію в Україні», - розповіла пані Юлія.

Також Юлія Вусенко наголосила, що «депутатів в облогу ніхто не брав» і хто хотів міг вийти з сесійної зали іншими дверима.

«Знаєте насправді це не так весело, як сумно. Бо коли ти дивишся на людей, які б'ють себе в груди й розказують, як вони будуть розвивати Україну, а самі бояться повістки, то це трохи на інші думки навіює», - додала депутатка облради.