Школяр Олександр Прозновський з Луцька безперервно протримався на турніку 35 хвилин 16 секунд й таким чином встановив новий рекорд в Україні та побити світовий.

Про це пише ІА «Конкурент».

Відомо, що рекорд офіційно зафіксували сьогодні, 2 березня, під час змагань серед спортсменів Федерації рукопашного бою Луцька.

«Поки в Україні ще не було зафіксовано такого рекорду. Найбільший показник у світі фіксували у Норвегії – 16 хв 03 сек», – зазначив представник книги рекордів України Віталій Іваницький.

Луцькому школяру, 13-річному Олександру Прозновському вдалось безперервно протриматись на турніку 35 хвилин 16 секунд. Таким чином хлопець зміг встановити новий рекорд в Україні та побити світовий.

Мама Олександра зізналась, що дуже хвилювалася за сина, але додала, що це його рішення і вона його обовʼязково підтримує. Однокласники та друзі спортсмена теж зібралися навколо, аби повболівати за юнака.

Довідково: Світовий рекорд Гіннеса з безперервного вису на турніку встановив норвежець Харальд Рііс. Йому вдалось провисіти 16 хвилин та 3 секунди. До цього рекорд становив 13 хвилин і 52 секунди. 

Фото: ІА Конкурент