Перед судом у Волинській області за вчинення шахрайства у складі організованої групи постануть двоє громадян рф та жителька Житомирщини. Вони ошукували людей в інтернеті

Про це повідомили у Волинській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 43-річний і 32-річний неодноразово судимі раніше чоловіки, які перебували у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, залучивши 33-річну спільницю з волі, ошукували громадян, які продавали побутову техніку через сайт OLX.

«Упродовж серпня-листопада 2023 року, домовляючись про доставку товару у відділення поштового оператора та підробляючи чеки про оплату, вони заволодівали товаром та здавали його в ломбард», - йдеться у повідомленні.

Двом чоловікам з рф обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, жительці Житомирщини – у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також прокуратури вже скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення шахрайств у складі організованої групи (ч. 5 ст. 190 КК України).

Застереження: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.