Менше половини працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) є учасниками бойових дій.

Про це свідчать дані Міністерства оборони України, які оприлюднила народна депутатка Галина Третьякова у Facebook.

Нардепка показала відповідь Міноборони на її звернення щодо кількості учасників бойових дій серед співробітників ТЦК. У ній сказано, що процентне співвідношення військовослужбовців територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, які є учасниками бойових дій, до їх загальної чисельності складає 46,2%. 

Також у відповіді Міноборони вказана інформація щодо чисельності осіб, яким призначена пенсія за вислугу років відповідно до закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

«Щойно Веніславський Федір (народний депутат України, член оборонного комітету Верховної Ради, – «Главком») звинуватив мене, що начебто я розповсюджую фейки про військових пенсіонерів, яких у віці до 60 років більше 200 000. Ось доказ, що ніяких фейків нема. Середній вік військових пенсіонерів 45-47 років. Із них лише 5410 – у ЗСУ», – розповіла депутатка.