24 березня володимирчани провели в останню земну дорогу полеглого Героя Романа Калашнюка, який перебував у статусі безвісти зниклого із квітня минулого року.

Чорна траурна стрічка розвівається на вітру разом із синьо-жовтим стягом нашої країни… На жаль, стяг, за який сміливо йдуть у бій наші захисники, сьогодні вкрив труну іще одного воїна – старшого солдата Романа Миколайовича Калашнюка, якому тепер навіки 38 років, - йдеться фейсбук-сторінці Володимирської міської ради.

Попрощатись із захисником, який віддав життя за незалежність України, прийшли його рідні, друзі, побратими, сусіди, представники місцевої влади та небайдужі містяни. Чин похорону священнослужителі звершили у соборі Різдва Христового.

Роман Калашнюк служив за контрактом у Збройних Силах України і на момент повномасштабного вторгнення російської федерації перебував у зоні ООС. Із січня 2023 року брав участь у кровопролитних боях за Бахмут.

16 квітня під час вимушеного відходу з бойових позицій разом з іще двома військовослужбовцями Роман евакуйовував із поля бою пораненого побратима. На жаль, вибратись живим вдалось лише одному… З рештою, серед яких і старший солдат Калашнюк, зв’язок було втрачено.

Нещодавно загибель стрільця Романа Калашнюка було підтверджено в результаті ДНК-експертизи. Його близькі майже через рік болісного очікування отримали змогу попрощатись зі своїм найріднішим, а мешканці громади – віддати останню шану Герою. Полеглий боєць знайшов вічний спочинок на Алеї слави, що на Федорівському кладовищі.