Молодший лейтенант Микола Голінчук, позивний Ірокез, загинув 6 грудня 2023 року під час штурмових дій у селі Берестове, що в Бахмутському районі на Донеччині. Йому назавжди залишилося 44 роки.

Микола народився в селі Піща Волинської області, а проживав неподалік – у селі Світязі. Вищу освіту здобув у Луцькому національному технічному університеті. За фахом – проєктант. У мирному житті працював за спеціальністю на фірмі «Архітектурна майстерня». У вільний час любив рибалити, також мав хобі – бджолярство, - йдеться на фейсбук-сторінці Меморіал героїв.

25 січня 2023 року чоловік долучився до лав Збройних Сил України. Спершу проходив навчання в Рівному, а потім – в Одесі. Згодом захищав Україну на Донецькому напрямку у складі 109-го окремого батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Був командиром взводу. Отримав нагрудний знак «Ветеран війни» (учасника бойових дій), а також медаль «За поранення».

«Він був дуже спокійним, врівноваженим і справедливим. Приходив на допомогу всім, хто цього потребував. Найкращий батько та коханий чоловік», – сказала дружина Лариса Токарська.

Поховали загиблого у селі Світязь.

У Миколи залишилися батьки, дружина та двоє синів.