4 березня у місті Варшава (Республіка Польща), в офісі Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) відбулося урочисте підписання угоди про підготовку до кредитного фінансування для будівництва сміттєпереробного комплексу в Луцькій міській територіальній громаді.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів допоможе громаді в рази зменшити об’єми захоронення сміття на діючому полігоні твердих побутових відходів у с. Брище й скоротить викиди вуглекислого газу та інших шкідливих речовин в повітря, землю та воду, а також створить інфраструктуру для виробництва органічних добрив і палива.

Підписання такої угоди передбачає заходи з підготовки до отримання позики: збір документів, розробку техніко-економічного обґрунтування проєкту тощо.

Міський голова Ігор Поліщук взяв участь у церемонії підписання угоди дистанційно, засобами онлайн зв’язку. Також на зустрічі від Луцької міської територіальної громади були присутні директор ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк та директор юридичного департаменту Наталія Юрченко.

ЄБРР представляли: директор, голова департаменту інфраструктури Європейського банку реконструкції і розвитку в Європі, Середньому Сході та Африці Сью Баррет, заступник голови представництва Європейського банку реконструкції і розвитку в Україні Марк Магалецький, старший банкір Департаменту сталої інфраструктури ЄБРР в Україні Денис Гайовий, головний банкір Департаменту сталої інфраструктури ЄБРР в Україні Ігор Князев та інші.

Фото: сайт Луцької міської ради