5 березня у США відбувся так званий супервівторок, коли праймеріз або кокуси одночасно проходять у найбільшій кількості штатів. Прогнозовано чинний президент США Джо Байден і його попередник Дональд Трамп лідирують на голосуваннях у своїх партіях.

Детальніше про підсумки супервівторка розповів в етері ГІТУ Олександр Краєв, експерт Ради зовнішньої політики «Українська призма».

За його словами, основна інтрига цього протистояння відпала, бо Ніккі Гейлі не може боротися з Трампом.

«Кандидатка від республіканців Ніккі Гейлі сьогодні оголосила, що буде все таки завершувати власну кампанію і, ймовірніше, поки у велику федеральну політику назад повертатися не буде, особливо зважаючи на градус протистояння із Трампом», — розповів експерт.

Як він повідомив, за результатами голосувань на праймеріз супервівторка жоден з кандидатів не зможе отримати достатню кількість делегатів, аби здобути номінацію на виборах президента від своєї партії.

«Якщо наразі не буде колосального розміру «чорних лебедів», то, очевидно, що ми знову прямуємо до протистояння Трамп — Байден, яке відбудеться в листопаді. Але до їхнього протистояння теж є багато питань, тому що ті ж самі штати з невизначеною позицією, які є не виключно республіканськими чи демократичними, наразі кожного місяця міняють власні позиції та вподобання. Трамп з Байденом постійно чергуються в тому, хто є пріоритетним кандидатом для цих штатів», —  каже Олександр Краєв.