5 березня користувачі соцмереж в Україні повідомили про великий збій в роботі соцмереж Facebook та Instagram. Такі ж самі скарги були у багатьох інших країнах світу.

Детальніше про цю ситуацію розповів в етері ГІТу Костянтин Корсун, експерт з кібербезпеки.

За його словами, збій в роботі додатків Facebook, Instagram і багатьох інших інтернет-платформ не пов’язаний із пошкодженням кабелів у Червоному морі.

«На мій погляд, з погляду здорового глузду й технологій я поки що не бачу прямого зв'язку між цими інцидентами», — каже експерт з кібербезпеки.

Костянтин Корсун написав у себе в дописі на Facebook, що обрив кабелів і збій соцмережі Facebook перебувають не просто в різних, а навіть у протилежних площинах із погляду технологій. Підводні кабелі — це фундамент побудови світового інтернету, його фізична основа, а застосунки на кшталт соцмереж — верхівка піраміди, а між ними розташовані ще п'ять рівнів: канальний, мережевий, транспортний, сеансовий, рівень представлення. Найімовірніше, збій стався з інших причин, які не залежать від трансконтинентальних магістралей.

«А також потрібно зазначити, що кабелі у Чорному морі були пошкоджені ще наприкінці лютого і виходить, що між збоєм і пошкодженням кабелів пройшло 7-10 днів, тому навіть чисто технологічно ці події не поєднуються», — додав пан Костянтин.

Загалом кабелі належать різним компаніям, близько 66% усіх підводних трансконтинентальних кабелів інтернету належать чотирьом гігантам: Microsoft, Google, Amazon, Meta, але в цьому разі за пошкоджені лінії відповідають кілька різних компаній, серед засновників яких AT&T, Verizon, Tata Communications.