Сьогодні, 11 квітня, міський голова Ігор Чайка та староста Петро Бородій передали пораненому військовому Петру Кулику електроскутер Orion Invacare, отриманий від німецьких благодійників.

Про це повідомили на сторінці Ковельської міської ради.

Петру — 26, він житель села Білин. Хлопець розповідає, що з початком повномасштабного вторгнення став до лав тероборони рідного села, а 30 березня 2023 року — отримав повістку та вступив до лав Збройних Сил. Служив у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді, має звання молодшого лейтенанта.

24 серпня поблизу села Кліщіївка Донецької області виносив пораненого побратима з поля бою, де в результаті артобстрілу був важко поранений. Коли потрапив до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені І. Мечнікова, лікарі прийняли рішення — ампутувати ногу.

Після того хлопець лікувався у Тернополі та Львові, де його протезували, а завдяки волонтерам — більше місяця перебував у Вашингтоні.

Нині Петро у рідному селі. Сівши за кермо електроскутера, він одразу влаштував тест-драйв транспортному засобу. Каже, що моторолер не дуже швидкий, проте допоможе у пересуванні селом.

Фото: фейсбук-сторінка Ковельської міської ради