16 квітня о 18:00 у Луцьку в РЦ «Промінь» відбудеться спеціальний показ фільму «Я і Фелікс / Felix and Me» за участю режисерки Ірини Цілик.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці «Фронтера».

«Це саме та подія, яку не можна пропускати! Унікальність фільму — у сімейній історії, емпатичній та тонкій розповіді про буремні 90-ті. Стрічка говорить з різними поколіннями і відгукується якоюсь інтимністю, так ніби переглядаєш власне дитинство», - йдеться у повідомленні.

Фільм знятий за мотивами книги «Хто ти такий?» Artem Cheh, письменника та військового. Книга має в основі автобіографічну історію — дружбу хлопчика та «бойфренда» його бабусі, ветерана Афганської війни, колишнього контррозвідника та алкоголіка з очевидним посттравматичним синдромом.

Одіозного «афганця» звуть Фелікс, у фільмі його зіграв письменник Юрій Іздрик. А головного героя Тимофія грали одразу три актори різного віку, найменшого — син Чеха і Цілик, Андрій.

«Коли ми провели три знімальні дні і я спостерігала за обома на майданчику, мене вразила якась хімія між цим двома (Андрій та Юрій Іздрик – прим). Вони спілкувалися про все на світі, говорили і про космос, і про гриби, і про жінок. Усі ці розмови були такі живі, що треба було тільки прислухатися, ловити, запам’ятовувати, щось занотовувати для сценарію», — поділилася режисерка.

На сторінці multiplex.ua повідомляють, що українську версію адаптовано для осіб з порушенням зору та осіб з порушенням слуху (користування даними спеціальними можливостями здійснюється через мобільний додаток Greta).

Час: 16 квітня, 18:00

Місце: РЦ «Промінь», Зала №1.

Квитки: https://shorturl.at/tJKR1