Найбагатший із них – власник ДТЕК та співвласник «Метінвест» Рінат Ахметов – із статками 4 млрд доларів посів 785 місце у світовому рейтингу багатіїв від Forbes

Про це пише Газета Волинь. 

Трійка найзаможніших громадян України: Рінат Ахметов, Віктор Пінчук (праворуч) і Вадим Новинський (ліворуч).

 Загалом у списку 2024 року – п'ять громадян України. З рейтингу вибув Ігор Коломойський, в якого тепер менше мільярда доларів.

Згідно з оновленим рейтингом, статки Ріната Ахметова оцінюються у $4 млрд. Це на $1,7 млрд менше за минулорічний показник.

Віктор Пінчук посів 1623 місце у списку. Cтатки власника групи Interpipe за рік скоротилися на $100 млн – до $2 млрд.

Власник Smart Holding Вадим Новинський із $1,2 млрд (-$200 млн) зайняв 2410 місце в глобальному рейтингу Forbes.

Статки акціонера Ferrexpo Костянтина Жеваго за рік скоротилися на $100 млн – до $1,2 млрд. І це – також 2410 місце у списку найбагатших людей світу.

Співвласник так званої групи «Приват» Геннадій Боголюбов займає 2692 місце у рейтингу. Його статки за рік скоротилися на $100 млн – до $1 млрд. 

Минулого року у списку мільярдерів перебувало шестеро українців. З рейтингу вибув Ігор Коломойський – бізнес-партнер Геннадія Боголюбова.

До речі

Найбагатшим у світі за версією Forbes є французький бізнесмен Бернар Арно та його родина. Статки власника світового лідера індустрії моди LVMH оцінюються у $195 млрд. Зараз у світі більше мільярдерів, ніж будь-коли раніше: загалом 2781.

Водночас попри санкції число російських мільярдерів у світовому рейтингу Forbes зросло за рік із 110 до 125 осіб. Це число могло бути ще більшим, але 10 учасників рейтингу раніше відмовилися від російського громадянства.