Старший сержант Сергій Шмигельський загинув внаслідок мінометного обстрілу в Куп’янському районі Харківської області 20 серпня 2023 року. Воїну назавжди залишилося 43 роки.

Сергій був родом із селища Маневичі, що на Волині. Здобув фах столяра у професійно-технічному училищі, а потім освоїв ще декілька професій. Працював, зокрема, на будівництві. Також певний час був правоохоронцем в Рівному, - йдеться на фейсбук-сторінці Меморіал пам'яті.

У 2014-2015 роках був мобілізований та брав участь в АТО. Згодом вирішив підписати контракт із Збройними Силами України. Спершу служив у 51-їй окремій механізованій бригаді, що потім стала 14-ю, а пізніше – у 128-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді.

На початку березня 2022 року знову пішов до лав ЗСУ, ставши військовослужбовцем 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого. Знищував ворожі цілі із української «Стугни», відбивав атаки ворога у найгарячіших боях на Харківщині. Обіймав посаду старшого майстра ремонтного відділення бронетанкової техніки. Мріяв визволити Крим. За свою військову службу здобув шість нагород.

Рідні згадують його доброю та щирою людиною, що любила життя.

«Сергій був справжнім воїном-патріотом – сміливим і відданим своїй справі та країні. Став на захист держави з перших днів повномасштабної війни, 15 місяців провівши на передових позиціях. Він часто говорив усім, що хоче визволити Крим. За час своєї служби воював майже на всіх напрямках, де точились бойові дії, тільки в Криму не був. Казав, якщо його бригада не братиме участі у деокупації півострова, то переведеться в іншу, яка буде там… За будь-яких обставин він безстрашно виконував свій військовий обов’язок, до останнього подиху залишався вірним і відважним сином нашої країни, за яку віддав своє життя», – сказала про загиблого сестра Олена Матлах.

Поховали воїна в рідному селищі.

У Сергія залишилися мама, дві сестри та син.