На водоймах у Ковельському, Камінь-Каширському й Луцькому районах екологи виявили більш як 1,5 кілометра браконьєрських знарядь лову риби – сіток.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції області.

З 8 по 14 квітня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Волинської області проведено 14 заходів, спрямованих на запобігання громадянами порушень правил рибальства на водоймах області.

За результатами обстежень рибогосподарських водних об’єктів області та виявлених порушень до адміністративної відповідальності притягнуто 18 громадян.

З водойм вилучено 32 безгосподарських рибальських сіток загальною довжиною понад 1396 метрів. 

Зокрема, 9 квітня на водних об’єктах Сереховичівської ТГ інспекторами спільно з рибоохоронним патрулем з озера Синівське та річки Турія було вилучено 5 заборонених знарядь лову загальною довжиною 146 метрів. 

11 квітня під час обстеження заплави р. Стир поблизу смт. Колки виявлено та вилучено 7 сіток загальною довжиною 310 метрів.

12 квітня на озері Синівське, Сереховичівської ОТГ вилучено сіток загальною довжиною 260 метрів. Із забороненого знаряддя лову вивільнено та випущено у природне середовище водоплавну птаху Пірникозу велику (норець великий).

Поблизу с. Видерта та на о. Лука, Камінь-Каширської ТГ спільно із представниками правоохоронних органів було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності двох громадян, котрі порушували правила любительського рибальства.

«Закликаємо громадян дотримуватися правил рибальства, дбайливо ставитись до водних біоресурсів та не бути байдужими до їх збереження!», - просять екологи.