Героїв з Волині Віктора Мельника, Дмитра Софронова та Олександра Ющика посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Нагороди захисників вручили їхнім рідним місцева влада та представник Ковельського РТЦК та СП майор Михайло Карпук, - йдеться на фейсбук-сторінці Волинського обласного ТЦК та СП. 

Серед нагороджених посмертно військових - Віктор Мельник із села Дроздні. Нагороду вручили сестрі полеглого захисника Людмилі, яка нині є опікункою для двох діток Героя.

Коли розпочалась повномасштабна війна, Віктор, не задумуючись, пішов захищати Україну. Адже він казав: «Хто, як не я?». І вже у травні 2022 року проходив навчання на полігоні у Житомирі. Наприкінці травня відправили на службу до Дніпра, а потім до селища Дружківка. На превеликий жаль, 11 липня 2022 року отримали трагічну звістку, що Віктор Мельник загинув 7 липня в бою за Білогорівку Луганської області. Це був страшний бій, але Віктор і його побратими мужньо тримали захист до останнього подиху.

Відповідним орденом посмертно удостоєний і захисник, який останні роки перед війною проживав у Любитові, але похований на малій Батьківщині – селі Старий Мосир Голобської громади - Дмитро Софронов (08.07.1988 – 26.05.2023). Герой поліг на полі бою, бо до кінця залишався вірним військовій присязі і народу України. Нагороду вручили дружині захисника Тетяні.

Також посмертно нагороджений захисник зі Скулина Олександр Ющик (01.08.1990 – 04.08.2023). Командир відділення мотопіхотного батальйону, молодший сержант Олександр Ющик загинув 4 серпня в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України на Купʼянському напрямку на Харківщині.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня передали дружині Героя Ірині. У захисника, який віддав своє життя за незалежність і територіальну цілісність України, за волю її народу, залишилося двоє маленьких діток. 

Фото: фейсбук/Волинський обласний ТЦК та СП