На Волині засуджений зі спільників на волі організував групу, яка під надуманими приводами "вибивала" з людей кошти від 9 000 до 120 000 гривень.

Про це повідомила Волинська обласна прокуратура.

На Волині до суду скерували обвинувальний акт стосовно чотирьох волинян, які в складі організованої групи вимагали грошові кошти в умовах воєнного стану із застосуванням насильства (ч.4 ст. 189 КК України).

Як розповіли у прокуратурі, 26-річний засуджений, який відбуває покарання у Маневицькій виправній колонії, та троє його спільників з волі упродовж травня-грудня 2023 року у місті Луцьку та Луцькому районі систематично займалися вимаганням у людей коштів у розмірі від 9 000 до 120 000 гривень під надуманими приводами про наявність у потерпілих боргів чи безпідставно звинувачуючи їх у розповсюдженні наркотичних засобів. При цьому частина коштів використовувалася для поповнення "злочинного общака". 

Наприкінці жовтня 2023 року злочинна група вирішила "вибити" 3000 доларів США надуманого боргу із військовослужбовця. Спільники телефонували йому із погрозами, навідалися у житло до потерпілого, а згодом постійно тероризували чоловіка та били його. 23 грудня минулого року у призначений день передачі коштів в одному із закладів відпочинку у Луцьку зловмисників – двох 24-річних та 22-річного жителів обласного центру Волині – затримали правоохоронці.

Суд обрав трьом членам організованої групи, які до вчинення злочинів перебували на волі, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Організатор злочинів перебуває у місцях несвободи. Його судитимуть також за поширення злочинного впливу (ч.3 ст. 255-1 КК України).