Батькам загиблого Героя Олега Гонтаря Валентині Семенівні та Василю Гавриловичу вручили його посмертний орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Почесну нагороду передали рідним міський голова Олександр Ковальчук та начальник групи морально-психологічного забезпечення Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Юрій Хом’як, - повідомили на фейсбук-сторінці громади. 

Нагадаємо, старший солдат Гонтар Олег Васильович загинув 19 січня 2023 року поблизу села Стельмахівка Луганської області.

«Указ Президента України зачитав полковник Юрій Хом’як, зазначивши, що виконує почесну й водночас сумну місію, бо вручає державну нагороду Герою «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку», на жаль, посмертно, адже він віддав за нашу свободу й незалежність найдорожче - своє життя!
Тому передає цю високу державну відзнаку батькам Гонтаря Олега, аби зберегли її як пам’ять про ратний подвиг сина. Юрій Михайлович попросив у Валентини Семенівни та Василя Гавриловича вибачення, що не вберегли його від ворожої кулі у пекельному двобої з лютим ворогом», - йдеться у дописі.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять про усіх полеглих борців за незалежність України.