Із легальних доходів волинян до держбюджету сплачено 175 мільйонів гривень військового збору.

Це на 3,7 відсотка більше, ніж у січні-березні торік, - повідомили у Головному управліннц ДПС у Волинській області.

Позитивна динаміка надходжень військового збору свідчить про дотримання соціальних гарантій при оплаті праці більшістю волинських працедавців. Саме офіційна заробітна плата - основне джерело надходжень військового збору.

Кожен волинянин, отримуючи легальну зарплату чи декларуючи доходи, інвестує в оборону, захист та незалежність країни, тобто у безпеку свого народу, близьких та рідних, - нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують громадянам, які торік отримали доходи, але не сплатили податки, подати до 1 травня 2024 року Річну податкову декларацію по майновий стан і доходи, згодом – сплатити ПДФО і військовий збір.

Звертаємо увагу, що обов’язок громадянина подати річну податкову декларацію передбачає Конституція України. Зокрема, стаття 67 Основного Закону нашої держави зобов’язує кожного сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Нагадаємо, що згідно вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

  • доходи , з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;
  • доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);
  • спадок від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;
  • доходи від продажу інвестиційних активів;
  • іноземні доходи.