На Волині оскаржуватимуть вирок для військового, якого засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство двох співслужбовців в бліндажі.

Про це повідомили у Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Військовий здійснив більше як десять пострілів у товаришів по службі

Як зазначається, у січні 2023 року 43-річний військовий напідпитку увійшов до приміщення бліндажу, де ночували співслужбовці, та застрелив двох із них: 48-річного батька та його 26-річного сина. Чоловік здійснив понад десяток пострілів у постраждалих через тривалі особисті неприязні взаємини із ними.

Суд визнав винним молодшого сержанта військової частини в умисному вбивстві (п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України). Його засуджено до 15 років ув’язнення та позбавлено військового звання. Водночас прокуратура вважає призначене покарання занадто м'яким, а відтак оскаржуватиме. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, трагедія трапилася 16 січня о 3-й ночі під час чергування на одному з військових об’єктів. Відомо, що напередодні між чоловіками виник конфлікт. Відтак, молодший сержант, після наряду прийшов у бліндаж і розстріляв військових - батька та сина. 

Фото-колаж zaxid.net (вбиті Михайло та Олександр Куцики)