У Польщі відібрали сім проєктів Волинської області, які здобудуть грантове фінансування від ЄС на загальну суму в понад 7,5 млн євро.

Про це повідомили на сторінці Волинської ОДА.

17-19 квітня у Польщі відбулося четверте засідання Моніторингового комітету Програми Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027. Основною метою заходу став відбір проєктів на фінансування від Європейського Союзу за тематичною ціллю «Довкілля».

Під час брифінгу ОДА начальниця відділу міжнародної технічної допомоги департаменту економічного розвитку зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів облдержадміністрації Олена Бегаль розповіла, що за результатами засідання сім проєктів Волинської області здобули грантове фінансування від ЄС на загальну суму в понад 7,5 млн євро. Вони спрямовані на захист довкілля та на протидію змінам клімату, надзвичайним ситуаціям та стихійним лихам. 

«Чотири з семи проектів — це проекти головного управління ДСНС у Волинській області. А саме грантові кошти спрямують на закупівлю різної спеціальної техніки: автоцистерн для гасіння пожеж, насосно-рукавних станцій, рятувальне обладнання для гасіння пожеж та порятунку на воді. Також це і створення піротехнічного центру, і закупівля техніки для радіаційної та хімічної розвідки», — розповіла Олена Бегаль.

Ще один проєкт, що реалізовує «Луцькводоканал» передбачає модернізацію каналізаційного колектора у густонаселеному районі обласного центру.

«Колектор, що наразі обслуговує понад 135 тисяч мешканців дуже потребує модернізації, оскільки його неналежне функціонування може слугувати загрозою для довкілля та чистоті річки Стир», — сказала начальниця відділу міжнародної технічної допомоги ОДА.

Вона також додала, що заявниками були виконавчі комітети Луцької та Ковельської міських рад. Їхні проєкти спрямовані на відновлення паркової інфраструктури.

«Це досить комплексні проекти. Вони передбачають влаштування каналів для відведення дощової води та безбар’єрного доступу до парків», — мовила посадовиця.

Слід зазначити, що загалом відібрані проєкти реалізовуватимуть в області впродовж двох років, однак цей термін може збільшитися за необхідності.