Сьогодні, 26 квітня, у музейному просторі «Окольний замок» відбулась презентація книги «Лемберґ: мамцю, ну не плач».

Письменниця Олена Чернінька завітала до Луцька, перед презентацією мала змогу побувати на екскурсії підземеллям «Окольного замку», — передає репортер ГІТ.

Модераторкою заходу виступила Олена Маланій.

У своїй книзі авторка ділиться своїм досвідом, як матір військового, який нині офіційно вважається зниклим безвісти. В рамках зустрічі вона поділилась своїми спогадами про сина, розповіла про його військовий шлях та ті складнощі, з якими їй довелось зіткнутись, після звістки про зникнення сина.

За її словами, він отримав поранення у Бахмуті і мав виходити разом із побратимом до евакуації, але це стало останнім відомим їй фактом щодо долі обох військовослужбовців.

Тепер пані Олена разом із дружиною Михайла («Лемберґа») чекають і сподіваються на те, що він живий і таки повернеться додому.

Письменниця каже, що у її книзі нема жодного вигаданого слова.

Окрім спогадів про сина, його власної розповіді про Бахмут, книга вмістила в себе досвід Олени Черніньки проживання цих подій, пошуків сенсів і, звісно, віри.

В рамках презентації вона зачитала кілька уривків із книги та пригадала історії, які яскраво описують характер і погляди «Лемберґа».

Наприкінці зустрічі присутні змогли поділитись своїми враженнями, поговорити та купити книгу із підписом авторки.