Президент Володимир Зеленський вважає, що в червні для України може початися шлях до справедливого миру.

Про це він заявив у своєму зверненні 28 квітня.

Цей шлях глава держави пов’язує, зокрема з Самітом миру, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. На ньому мають зібратись світові лідери з усіх континентів.

«Усі континенти будуть представлені – різні частини світу, різні погляди на глобальний розвиток. Але всі вони об’єднані однаковим визнанням того, що Статут ООН та базові міжнародні конвенції є обов’язковими документами для кожної держави світу, зокрема й такої як Росія, де царює божевілля. Світова більшість повинна примусити Росію до миру та може це зробити. Саме в червні може початися шлях до справедливого миру», – наголосив Володимир Зеленський.

Водночас Україна готується і до ювілейного саміту НАТО, який пройде у Вашингтоні 9-11 липня. Президент вкотре підкреслив, що Україна заслуговує на запрошення для вступу в Північноатлантичний альянс. І це, за його словами, буде «сильним політичним сигналом».

«Наступного тижня теж буде досить багато міжнародної комунікації і публічної, і непублічної. Пам’ятаємо, що нам має принести цей рік у політичному сенсі. Це і результат із Євросоюзом. Україна виконала всі необхідні умови для реального початку перемовин щодо вступу, і тепер свої зобов’язання має виконати сторона Євросоюзу», – додав Зеленський.