На Волині «свідок Єгови» відмовився брати повістку через релігійні переконання. Місцевий суд вирішив посадити волинянина за ґрати на три роки. Тепер чоловік намагається оскаржити вирок.

Про це пишуть Волинські новини з посиланням на сюжет ТРК «Аверс».

Леонід працює водієм. Він батько трьох дітей, двоє з них неповнолітні. Чоловік із села Древині колишнього Іваничівського району. Є прихожанином організації «Свідки Єгови». Як зазначив, майже 30 років тому його вже судили за відмову від проходження військової служби,.

«Я все життя був віруючою людиною. Я за це вже раз сидів в тюрмі в 1996 році. Мені на підприємстві сказали прийти у військкомат для уточнення даних. Мені сказали у військкоматі: щоб уточнити дані, треба пройти комісію, щоб у військовому квитку був номер», – розповів Леонід.

Коли він пройшов військово-лікарську комісію, йому вручили бойову повістку.

«Я їм кажу, що не піду в армію. Бо я вже навіть відбував покарання за це. Ось кримінальне провадження. Є «Свідки Єгови» нереєстровані в Україні, а є реєстровані. Я – в тих, що незареєстровані в Україні. Офіційно організація незареєстрована в Україні», – сказав Леонід.
«Судячи з канонів, які проповідують постулати віри організації «Свідки Єгови», він не має право брати до рук зброї, а тому він відмовляється від виконання призиву на військову службу по мобілізації», – вказано в матеріалах справи.

Чоловіку пропонували можливість проходження альтернативної служби, йдеться у вироку, проте Леонід відмовився.

Павлівська громада, де живе чоловік, повідомила: «На території є 30 релігійних установ та організацій, відповідно до паспорта громади. Згідно з інформацією, отриманою від керівників релігійних організацій, житель не є прихожанином чи вірянином одних із перерахованих релігійних установ. Відповідно до відповіді релігійної організації «Релігійний Центр Свідків Єгови в Україні» (м. Львів), ОСОБА_4 не належить до релігійного об’єднання».

За місцем проживання і роботи Леоніда характеризують позитивно. Свою вину в місцевому суді він не визнав. Суддя вирішив покарати чоловіка трьома роками ув’язнення.

Засідання в апеляційному суді через хворобу адвоката перенесли.