У березні 2024 року до державного бюджету із зони діяльності Волинської митниці платники податків скерували 2,6 млрд гривень.

Сума адміністрованих у І кварталі митних платежів становила 7,56 млрд гривень. Рівень виконання індикативних показників доходів - 110 відсотків, - йдеться на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Зазначають, що порівняно з таким же періодом 2023 року обсяги оподаткованого імпорту за вагою зменшилися на 13%, однак митна вартість товарів збільшилася на 10%. Тому загалом надходження митних платежів у січні - березні 2024 року вищі попередніх на 141 млн грн.

«Суттєвою перепоною ритмічній роботі Волинської митниці у І кварталі 2024 року стала блокада українсько-польського кордону, яка триває досі. У цей період митний пост «Ягодин» працював у штатному режимі всього лиш 22 календарних дні, в той час як стояв пусткою 69 днів. Періодично польські обмежували рух вантажів і через МАПП «Зосін - Устилуг». Відтак, планові завдання доходів української скарбниці перевиконано за рахунок ділової активності суб'єктів зовнішньо-економічної діяльності, які оформляли експортно-імпортні операції на внутрішніх митних постах «Луцьк», «Ковель», «Володимир», проте знайшли інші, ніж автопереходи Волинської області, шляхи доставки товару», - йдеться у повідомленні.