У суботу, 6 квітня, з 4:50 до 6:22 в Україні була оголошена повітряна тривога. Вона була пов'язана з ракетною небезпекою та БпЛА. 

Ракети випущені ворогом по Україні постійно змінювали курс. 

Мапа з орієнтовним вектором руху ворожих ракет та «шахедів» протягом сьогоднішньої атаки

Коли напрям руху ракет був спрямований на захід України в Польщі задля забезпечення безпеки повітряного простору злетіли військові літаки.

«Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації російської федерації, пов’язана з нанесенням ракетних ударів по об’єктах, розташованих на території України», - йшлося у повідомленні.

В Оперативному командуванні зазначали, що розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі.

Як повідомили у Повітряних силах ППО, під час масової атаки росії було знищено 3 крилаті ракети та 28 ударних БпЛА. Усього окупанти атакували 32-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136», а також 6-ма ракетами різних типів: трьома зенітними керованими ракетами С-300, двома крилатими ракетами Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації та однією крилатою ракетою «Калібр». 

Зруйновано житлові будинки, є постраждалі та загиблі

За словами голови Запорізької ОВА, росіяни вдарили щонайменше 5 ракетами по обласному центру. В результаті є поранені та загиблі.

«4 особи загинули, 25 поранені внаслідок ворожих ракетних атак на Запоріжжі», - повідомив Федоров.

Також в області пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури.

«Надійшли 48 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури», - сказав голова Запорізької ОВА.

У Харкові внаслідок нічної атаки безпілотників загинули шестеро людей, десятеро зазнали поранень.

За словами мера Ігор Терехов, «Шахеди» вдарили по житловій забудові - пошкоджені щонайменше дев’ять багатоповерхівок, три гуртожитки, низка адміністративних будівель, крамниця, АЗС, СТО та авто.

Уламки ворожих цілей пошкодили приміщення одного з приватних підприємств у селищі Макарів Бучанського району під Києвом. Про це повідомив Макарівський голова Вадим Токар у Telegram.

«Сьогодні зранку наша громада піддалась обстрілам ворожими БпЛА та ракетами. Під час повітряної тривоги працювали сили ППО», – написав посадовець.

За його словами, уламками пошкоджено приміщення одного з приватних підприємств. Жертв і постраждалих унаслідок цього немає.