На кордоні із білоруссю та Польщею на Волині тривають заходи з інженерного облаштування. Прикордонники монтують паркан із колючого дроту і моніторять ситуацію з повітря за допомогою безпілотників

Про це пише Суспільне.

За словами речниці Волинського прикордонного загону Маргарити Вершиніної, також за кордоном цілодобово стежать 29 тепловізійних камер. Майже уся лінія державного кордону з Білоруссю на Волині обплетена колючим дротом. На українсько-польському кордоні роботи тривають.

Речниця розповіла, що основною загрозою на цій ділянці є спроби незаконного перетину кордону та переміщення контрабанди. Як зазначила Вершиніна, упродовж минулого року волинські прикордонники виявили вісьмох порушників, які незаконно намагалися перетнути державний кордон з Республікою Польща та білоруссю.

Прикордонник інженерного підрозділу Ярослав, один із тих, хто монтує паркан із колючого дроту. «Через таку колючку, хто продає? Ніхто не пролізе сюдою вже. Були ж такі ділянки взагалі незахищені», - розповів він.

Водночас прикордонник Євген за допомогою дрона відстежує ситуацію на українсько-польському кордоні. Його завдання - виявляти порушників.

«Йдеться про людей призовного віку, які намагаються незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску. Переправлення незаконних контрабандних товарів, таких як сигарети, - наголосив прикордонник. - Здійснюється доповідь на відділ і вибуває група реагування для їхнього пошуку. Корегую дії їхні».

Контролює безпеку і охороняє кордон разом зі службовим псом 27-річний кінолог-прикордонник Вадим. Він розповів: «Лайф» допомагає йому знаходити порушників у темний час доби.

«Навіть вдень, коли порушник переховується в якомусь укритті, чи то кущах, чи то за деревом, Ми цього не можемо почути. Пес це дуже добре відчуває і показує мені своєю поведінкою», - додав кінолог.