Олександру Зінчуку «Змію» з Рожища просять посмертно присвоїти звання Героя України.

Відповідну петицію №22/226252-еп на сайті Президента України зареєструвала Юлія Тарасівна Іщук.

Молодший сержант Зінчук Олександр, позивний «Змій» народився 19 травня 1984 року в невеличкому містечку Рожище. Закінчив одинадцять класів місцевої гімназії №4, по закінченню пішов навчатися на водія. У 2002 році призвався на строкову службу до Збройних сил України, а після її закінчення повернувся додому та 12 років працював деревообробному підприємстві «Цунамі».

У 2022 році на початку повномасштабного вторгнення був призваний до Збройних сил України та з того часу, у складі 110 бригади, він боронив Україну у місті Авдіївка Покровського району Донецької області.

Захисник був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест», відзнакою Президента України «За оборону України», медаллю «Захиснику Вітчизни» та почесною відзнакою військової частини А4007 «За оборону Авдіївки».

Воїн Олександр Зінчук боровся з російським загарбником з 2014-го.

«Чоловік пройшов не одну «гарячу» точку, останнім часом разом з побратимами протистояли ворогу на Донецькому напрямку. За офіційними даними, молодший сержант 110-ої окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Олександр Зінчук загинув 15 лютого 2024 року в районі населеного пункту Авдіївка Покровського району Донецької області», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, загибель військовослужбовця Олександра Зінчука пов’язана з гучним воєнним злочином, який вчинила Росія, грубо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій, - розстрілом полонених.

В Героя залишилися син та сестра.

Підтримати петицію можна на Офіційному інтернет-представництві Президента України за цим посиланням.

Читайте також: «Був серед тих, кого окупанти безжально стратили в Авдіївці»: у Рожищі попрощалися з Героєм Олександром Зінчуком