У Луцьку вшанують пам’ять жертв політичних репресій та жертв геноциду кримськотатарського народу. 

Про це повідомляє Луцька міська рада. 

18 та 19 травня — дві сумні дати в Україні - дні пам'яті.

18 травня 1944 року за наказом Сталіна було розпочато депортацію кримських татар до Середньої Азії. Майже 200 тисяч людей з Криму депортували в залізничних товарних вагонах. Цей злочин призвів до численних жертв в ешелонах смерті, у місцях спецпоселень. Знищили цілі родини. Протягом кількох днів цілий народ було позбавлено Батьківщини.

18 травня, у День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, о 10 годині відбудеться покладання квітів до пам'ятного знаку Жертвам тоталітарного режиму, який встановлений на Замковій площі.

Наступного дня, 19 травня, о 12 годині - панахида та покладання квітів до пам'ятного знаку Жертвам тоталітарного режиму з нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій. 

У цей день Україна вшановує пам’ять мільйонів загублених життів, знищених радянським тоталітарним режимом. Їх досі неможливо підрахувати, адже десятки тисяч людей були розстріляні, пройшли в'язниці, табори, заслання: від наукової та творчої інтелігенції до селян. Сліди своїх злочинів радянська влада намагалася усіма силами приховати.

"Прийдіть і ви на Замкову площу, щоб віддати шану загиблим від тоталітарного радянського режиму", - закликають у повідомленні.