14 володимирських художників створили артоб’єкти з майже двох десятків тубусів від снарядів.

Акцію під назвою «Мистецька толока» організував місцевий Благодійний фонд «Форпост Володимир», - йдеться на сайті міськраді.

Охоче долучились до акції місцеві художники Зоя Герасимчук, Валентина Залуніна, Діана Шимчук, Надія Яцина, Марія Вальчук, Олександр Пашковський, Оксана Спольська, Світлана Федосєєва, Наталія Нечипорук, Іргіна Пашковська, Алла Літвінчук, Сергій Микита, Ігор Мацюк та 7-річна Єва Мацнєва.

Багатьом з учасників «Мистецької толоки» уперше доводилось розписувати не звичні полотна картин, а тубуси, в яких ще недавно зберігались бойові снаряди українських захисників. В результаті творчої роботи кожен контейнер став унікальним витвором з цікавими сюжетами, здебільшого із зображенням національної символіки. Таким чином митцям вдалось вдихнути нове життя у предмети, які ще недавно несли смерть нашим ворогам.

За активну громадську позицію, волонтерську допомогу та участь в «Мистецькій толоці» з розпису тубусів кожен учасник акції отримав подяку від БФ “Форпост Володимир”. Нагородження відбулось у художній галереї культурно-мистецького центру. Подяки вручив голова благодійного фонду Андрій Дячук.

Далі витвори володимирських художників будуть виставлені як лоти у благодійних аукціонах, які проводитимуться на концертах відомого співака з Волині YAKTAK. Усі виручені кошти команда артиста спрямує на потреби ЗСУ.