37-річний українець Олександр Усик переміг британця Тайсона Ф’юрі під час бою у Саудівській Аравії і став чемпіоном світу з боксу у надважкій вазі.

Ще до початку двобою його називали історичним, адже вперше на кону поєдинку за звання абсолютного чемпіона стояло чотири пояси, які ще нікому не вдавалося зібрати в одних руках у цій ваговій категорії, - пише ВВС.

Чемпіон світу у важкій вазі за версіями WBA, WBO та IBF Олександр Усик досить впевнено виграв об'єднавчий бій проти володаря титулу WBC Тайсона Ф'юрі.

Він переміг по очках за рішенням суддів, але в 9 раунді ледь не відправив суперника в нокаут. Оглядачі кажуть, що тоді суддя навіть міг допомогти Фʼюрі уникнути швидкої поразки.

При цьому й британець завдав за бій Усику чимало дошкульних ударів - судді зрештою дали йому незначну перевагу за балами.

До цього двобою 35-річний Ф'юрі виходив переможцем у 35 боях, і має лише одну нічию. А Усик мав 21 бій, і у кожному з них перемагав.

На церемонію зважування перед боєм з британцем Усик прийшов у яскравій вишиванці, на спині якої – зображення Олександра Мацієвського та вірш, присвяченим військовому. Чоловіка розстріляли росіяни після гасла "Слава Україні".

Вага Усика під час зважування перед двобоєм склала 101.2 кг і є найбільшою в історії українця. Втім, меншою за вагу Тайсона Ф'юрі. Британський боксер важить 118.8 кг, інформує Sky Sports Boxing.

Переговори між командами Ф'юрі і Усика були тривалими і непростими, а двобій кілька разів відкладали.

Контракт на проведення двобою передбачає обов’язковий реванш.

Бій відбувся на Kingdom Arena у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді.