У Ківерцівському районному суді винесли вирок росіянину за пропаганду війни і виправдовування збройної агресії рф.

Про це йдеться у вироку суду, передає «Еспресо.Захід».

Відомо, що мова йде про уродженця міста Новий Уренгой Тюменської області. Правоохоронці затримали його у Волинському пункті тимчасового перебування іноземців, де чоловік був за рішенням міграційної служби.

Деталі справи про пропагування війни

Прокурори наголосили під час слухання, що чоловік вживав висловлювання, які містять типовий наратив російської пропаганди. Згідно з матеріалами справи, в листопаді 2023 року росіянин намагався переконати інших іноземців, які перебували у тимчасовому пункті перебування, схилитися до проросійської позиції. При цьому він виправдовував вторгнення і повторював, що тільки збройний удар по території України матиме позитивний результат.

До рішення суду обвинувачений перебував у Луцькому слідчому ізоляторі та у квітні 2024 року чоловік уклав зі стороною обвинувачення угоду про визнання винуватості.

Відтак суд визнав росіянина винним і присудив йому позбавлення волі строком на один рік. Також засуджений має сплатити у дохід держави судові витрати, пов`язані із проведенням лінгвістичної і семантичної експертиз, що становить 11 тисяч 737 гривень.