Десятирічна Інна Ткачук з Колодяжненської громади з початку повномасштабного вторгнення в’яже килими, шапочки, подушки та прикраси.

Про дівчинку пише ІА Волинські новини посилаючись на сюжет ТРК «Аверс».

Дівчинка перейшла у п’ятий клас Уховецького ліцею. Інна живе в селі Скулин із мамою, татом, братом, сестричкою та песиком. А любов до рукоділля їй передала бабуся.

«Одного разу я пішла до бабусі й побачила, як вона в’яже килимки. Мені стало цікаво, два роки тому вона мене навчила. У мене йде на такі килимки три-чотири дні», – ділиться школярка.

Дівчинка може в’язати, а паралельно ще й читати книгу – настільки вже пристосувалася до рукоділля. Створює не тільки килимки, хоча більш за все полюбляє в’язати саме їх. Найбільший – майже два метри в діаметрі.

«Крім килимків, створюю квіти, шапки, сумки та резинки. Використовую їх на подарунки, ношу на ярмарки в школу і для домашніх роблю», – розповіла Інна Ткачук.

Щоб створити капелюх, додає дівчинка, ідеї можна почерпнути в інтернеті. Такий виріб вона створила для конкурсу, де отримала призове місце. В’язала капелюх близько трьох днів. 

Мама талановитої дитини переконана: менше часу в гаджетах – більше його для рукоділля.

«Секрет у тому, що Інна не має телефона. Зараз користується моїм, а тому в неї багато часу на корисні справи. Відсутність телефона відіграє важливу роль у розвитку дитини», – відзначила Тетяна Ткачук.

Крім в’язання патріотичних виробів, Інна створює композиції з природних матеріалів і стала призеркою всеукраїнського конкурсу. Дівчинка також любить декламувати поезію, беручи участь у конкурсах читців. Має й інші заняття.

«Вона в нас рибалить трохи і готує смаколики – торти, млинці, запіканки. Має такі хобі», – каже мама.

Як додала, матеріали для виготовлення килимів є простими. Це речі, які вже не потрібні. Бабуся ріже їх на стрічки, а Інна із них в’яже.