У Луцьку чоловік самовільно вніс зміни до газового обладнання, чим спричинив пожежу в помешканні – його врятували та оштрафували.

Про це повідомляє пресслужба Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

Нерідко побутові споживачі нехтують правилами та користуються послугами некваліфікованих осіб, коли необхідно провести роботи із втручанням у газорозподільну мережу. Практично завжди це обертається серйозними наслідками, найчастіше– без газу залишається сам споживач та його сусіди, нерідко це призводить і до - ПОЖЕЖІ! 

Один з таких випадків трапився о 19 годині 35 хвилин 7 червня у м. Луцьк на вулиці Стрілецькій. Власник "САМОВІЛЬНО" вніс зміни до газового обладнання, що призвело до пожежі. На місце події оперативно прибули рятувальники 25 Державної пожежно-рятувальної частини та вже о 19 годині 41 хвилину ліквідували пожежу. На громадянина за результатами службового розслідування за порушення правил пожежної безпеки складено протокол за статтею 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція передбачає стягнення у вигляді штрафу від 1700 до 3400 гривень.

"Шановні громадяни! Закликаємо Вас регулярно перевіряти стан газових приладів з залученням працівників спеціалізованої сервісної служби і в жодному разі не проводити будь-які дії самостійно", - йдеться у повідомленні. 

Фото пресслужба Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області.