Сполучені Штати Америки надають $824 млн на підтримку української енергетичної інфраструктури

Про це на конференції з відновлення України у Берліні повідомила спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, передає Укрінформ.

"З урахуванням ситуації у сфері енергетики, яка дійсно є дуже важкою, я оголошую тут, що Сполучені Штати надають $824 мільйони для підтримки української енергетичної інфраструктури", - заявила вона.

Пріцкер запевнила, що міжнародна спільнота не забуває про війну в Україні й розповіла, що Штати розуміють, наскільки серйозною є ситуація. Тому її держава разом із союзниками працюють для пришвидшення допомоги Києву у військовій, економічній та енергетичній сферах.

"Міжнародне співтовариство не втрачає інтерес до того, що відбувається в Україні. Путін займає значне місце у думках багатьох. США є прикладом цього. Під час голосування, що відбулося лише минулого місяця щодо додаткової угоди, 70% нашого Конгресу, обох палат, підтримали цей додатковий пакет. Це понад 60 мільярдів доларів допомоги для України. Це є не лише демонстрацією нашої підтримки, а й ознакою того, що відчуває народ Америки", - сказала вона.

Також Пріцкер наголосила, що Сполучені Штати Америки зараз опрацьовують разом з Україною виділення $7,8 млрд бюджетної підтримки й $1,5 млрд для економічного відновлення нашої держави.

"Усі ці зусилля, і не лише від США, але від усіх наших союзників, спрямовані на економічну, фінансову та енергетичну підтримку України. Багато залежить від того, щоб Україна продовжувала проводити реформи, чим і займається нині українська влада. Ми знаємо, що це є необхідним для підготовки членства в ЄС. Терміновим завданням є подолання корупції, митних порушень та "сірого" ринку. Україна робить це також тому, що 8 з 10 її громадян хочуть бачити такі дуже жорсткі кроки", - додала вона.