Військовозобов'язані, які всіляко ухиляються від мобілізації, мають бути поза законом, вважає командир 92 ОШБР Леонід Маслов.

Таку думку він висловив в ефірі ГІТу.

Військовий каже, що відловлювати людей на вулиці - це неправильно, адже у всьому має бути системний підхід - мобілізувати людей треба відповідно до їх цивільного фаху.

"Зараз треба зробити навалу, всім разом зібратися і дати відсіч ворогу, а в нас, виявляється,  держава неспроможна організувати цей процес. Існує дуже багато людей, які кажуть "якщо я отримаю повістку, якщо мене мобілізують - я піду воювати, але піду воювати на ту посаду,  на якій я можу щось зробити".  Та є в нас й інші категорії людей - це "з'їбастьяни" та "ухилеси", які кажуть, що їм не потрібна ця країна і які побіжать в Європу на все готове", - зазначає Маслов. 

На противагу ухилянтам і втікачам мають бути ефективні закони, які передбачатимуть жорстке покарання для таких людей, вважає військовий.

"Людина відмовилася від своєї землі, від своєї держави, від своєї родини, нерухомості... Тоді треба просто бути жорстокішими стосовно неї. Людина, яка не хоче виконувати свій конституційний обов'язок - має бути поза законом до кінця війни і певний термін після її закінчення", - додав Маслов.