Від початку доби 13 червня на фронті відбулося 87 боєзіткнень. Найбільшу активність росіяни проявляють на Покровському напрямку, де зафіксовано 32 атакувальні дії ворога

Про це йдеться у зведенні Генштабу 13 червня станом на 22:00.

Впродовж дня ворог намагається шукати шляхи аби вклинитись у нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи з зайнятих рубежів. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 87. Ситуація залишається напруженою, проте, контрольованою.Впродовж доби Сили оборони уразили вісім районів зосередження особового складу противника, один засіб ППО, дві артилерійські системи та станцію РЕБ.

Разом з тим, російські загарбники завдали по території України три ракетні із застосуванням чотирьох ракет та 54 авіаційні удари із застосуванням 73 КАБів, задіяли 613 дронів-камікадзе. Також ворог здійснив понад 2500 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із застосуванням артилерії, мінометів, стрілецької зброї та озброєння бойових машин.

Ситуація на фронті 13 червня

На Харківському напрямку ворог чотири рази атакував неподалік Глибокого, Тихого та Вовчанська. Три штурмові дії агресора успішно відбито нашими захисниками. Триває бій в районі Вовчанська. Ситуація контрольована.

Продовжує потерпати від артилерійських обстрілів з території росії прикордоння Сумської та Чернігівської областей. Так, з напрямків Пороз (рф) та Мощеноє (рф) завдано удару по Порозку, з Гуєво (рф) - по Миропіллю, з Хоромного (рф) - по Єліному.

Разом з тим, російські терористи зі своєї території продовжують бити керованими авіаційними бомбами по Харківщині. Зокрема, зі сторони Білгорода агресор завдав трьох ударів трьома КАБами по Вовчанську та інших населених пунктах Вовчанської громади.

На Куп’янському напрямку ЗСУ завадили чотирьом спробам ворога просунутися в районах Синьківки, Петропавлівки, Стельмахівки та Берестового. Втрат позицій і територій не допущено. Населені пункти Куп’янськ, Першотравневе та Степова Новоселівка продовжують потерпати від ударів російськими КАБами. В районі Петропавлівки ворожа авіація завдала удару одинадцятьма НАРами, ще сімома некерованими авіаційними ракетами агресор вдарив по Табаївці.

На Лиманському напрямку всі шість штурмових спроб противника успіху не мали. Українські воїни контролюють ситуацію.

Одинадцять разів від початку доби загарбники атакували на Краматорському напрямку в районах Іванівки, Калинівки, Андріївки та Часового Яру. Всі спроби російських окупантів прорвати наші рубежі були відбиті. Ситуація напружена. Вживаються заходи щодо недопущення просування ворога в глибину нашої території.

На Сіверському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала. Штурмові дії в районі Верхньокам’янського завершились для ворога невдачею.

На Покровському напрямку зараз найгарячіше. З початку доби окупанти здійснили вже 32 атакувальних дій на позиції наших військ у районах Новоолександрівки, Калинового, Новоселівки Першої, Євгенівки, Новопокровського, Межового та Яснобородівки. ЗСУ відбили 24 атаки. Вісім бойових зіткнень ще продовжуються. Сили оборони докладають максимум зусиль для виснаження та стримування російських загарбників на зазначеному напрямку.

Попередні втрати агресора склали 291 окупант вбитими та пораненими. Знищено один танк, бойову броньовану машину, гармату та автомобіль.

Тривають бої на Курахівському напрямку ситуація залишається напруженою. Від початку доби кількість бойових зіткнень збільшилась до 17. Загарбники намагаються просунутися поблизу населених пунктів Невельське, Красногорівка, Георгіївка та Парасковіївка. 16 ворожих атак успішно відбито Силами оборони. Триває бій в районі Красногорівки. Вживаються заходи щодо стабілізації обстановки.

На Придніпровському напрямку, на лівобережжі Дніпра, агресор намагався п'ять разів без успіху атакувати наші позиції поблизу Кринок. Водночас окупанти завдали трьох ударів вісьмома КАБами в районах населених пунктів Ольгівка, Червоний Яр, Миколаївка та Берислав. Станом на вечір відбито п’ять атак ворога в районі Кринок. Ситуація контрольована.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили три штурмові дії в районі населеного пункту Мала Токмачка. Українські захисники докладають зусиль для стримування просування окупаційних військ.

На Времівському напрямку активізувалася ворожа авіація. Удару сімома НАРами зазнало Старомайорське, по Сторожовому, Великій Новосілці та Богоявленці окупанти били КАБами.

На решті напрямків обстановка без особливих змін.

Протягом минулої доби відбулося 126 бойових зіткнень

Загалом, за добу, що минула ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах 4 ракетні удари, із застосуванням 11 ракет, 38 авіаударів (зокрема, скинув 56 КАБів), здійснив близько 3500 обстрілів, 94 із них - з реактивних систем залпового вогню.

Повітряні сили та ракетні війська та артилерія Сил оборони України уразили п’ять районів зосередження особового складу та техніки противника, три засоби ППО та одну артилерійську систему.

Минулої доби загальні втрати російських загарбників становили понад 980 осіб. Також ворог втратив 17 танків, 21 бойову броньовану машину, 34 артилерійські системи, 33 БпЛА оперативно-тактичного рівня, два засоби ППО, 58 автомобілів та 4 одиниці спеціальної техніки.