У п'ятницю "на щиті" востаннє повернувся у рідне місто солдат 128-ої окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Павло Михайлович Хоменський, 1975 року народження.

Життя воїна обірвалося 6 червня 2024 року в районі населеного пункту Новоданилівка Запорізької області, - йдеться на сайті громади.

Павло Хоменський двічі піднімався на захист рідної землі. У 2014-2015 роках був в АТО, пройшов Дебальцеае, інші гарячі точки. Вижив, повернувся у мирне життя. А коли ворог почав повномасштабне вторгнення, добровольцем доєднався до побратимів 128-ої гірсько-штурмової бригади, в якій служив раніше.

Як загартований вояк, Павло ніколи ні на що не жалівся, прагнув одного - вигнати ворога з рідної землі. За це - боровся, у це - вірив, за це - віддав життя.

Віддати останню шану Героєві прийшли рідні, друзі, сусіди, представники влади, військові, небайдужі рожищани.

Біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України у спільній молитві просили у Господа Царства Небесного загиблому, котрий став лицарем Небесного війська.

Чин похорону за полеглим воїном відслужили у місцевому храмі Архістратига Михаїла.

Поховали Павла Хоменського під залпи пострілів почесної варти та звуки духового оркестру на Алеї Слави у Рожищі.

«Наш земляк боровся з ворогом до останнього подиху, віддав власне життя, даючи можливість жити нам… І ми повинні завжди про це пам’ятати. Вічна пам'ять і шана захиснику України Павлу Хоменському!», - йдеться у дописі.