Суд притягнув до відповідальності за адміністративне правопорушення, пов’язане із корупцією, колишню працівницю відділу моніторингу Луцького районного управління поліції ГУНП у Волинській області.  

Про це повідомляє пресслужба прокуратури у Волинській області. 

Звільнившись із роботи, поліцейська, всупереч вимогам ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно подала без поважних причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за період, не охоплений раніше поданими деклараціями, при звільненні.

Протокол стосовно неї склали поліцейські Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Суд визнав експоліцейську винною у порушенні вимог фінансового контролю (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП) та призначив покарання у виді штрафу, який вона уже сплатила.

Задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню працівницею адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією, Волинська обласна прокуратура внесла до ГУНП у Волинській області подання у порядку ст. 65-1 Закону України "Про запобігання корупції".