У Луцьку двом звільненим з російського полону військовослужбовицям, Аллі Сенченко і Людмилі Кравчук, виділили однокімнатні квартири

Відповідні рішення 19 червня ухвалили члени виконавчого комітету Луцької міської ради.

"На засіданні виконавчого комітету ухвалили рішення виділити квартири двом військовослужбовицям, які повернулися з російського полону – Людмилі Кравчук і Аллі Сенченко", – йдеться у повідомленні.

Мова йде про квартири в новобудові площею 41,3 кв. м та 40,8 кв. м.

"Нашим обов’язком є підтримка людей, які пережили такі складні життєві події та, на щастя, повернулися живими. Виділені квартири стануть новим домом для жінок, які повернулися до Луцька після важких випробувань", – зазначив міський голова Ігор Поліщук.

Нагадаємо, Держприкордонниця з Луцька Людмила Кравчук потрапила у полон на понад шість місяців із заводу Ілліча у Маріуполі. Її утримували в колонії Оленівки на території "ДНР", у Таганрогу, Білгородській та Курській областях Росії. 17 жовтня Людмилу повернули за обміном разом зі 107 жінками.

Військовослужбовиця Алла Сенченко у війську із 2018 року, виконувала бойові завдання в зоні ООС. У перший день повномасштабного вторгнення рф в Україну жінка знову пішла у військо. В травні 2022-го під час оборони Лиману на Донеччині потрапила у полон, двох її побратимів російські військові розстріляли. Додому жінка повернулася 4 лютого 2023 року під час чергового обміну.