Майстерки для всіх охочих влаштували неподалік чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця у селі Жидичин. 

Про це повідомляє Волинська єпархія Православної Церкви України.  

Основна мета – зібрати кошти для військових. Своєрідну квітотерапію організував волонтерський рух Св. Симона Киринейського.

Спершу майстер-класи планувалося провести на лавандовому полі упродовж трьох днів. Однак через велику кількість охочих їх продовжили майже на два тижні. За цей час тут встигло побувати більше півтори сотні людей. Усі відвідувачі мали змогу попрацювати із професійною флористкою Наталією Стаднюк. Тут не лише створювали віночки з лаванди, але й отримали знання та корисні поради, як правильно зберігати ці пахучі квіти та як виготовляти з них композиції. «У нас була подвійна мета. Насамперед – це зібрати кошти для військових. Також людям треба бодай на трішки вирватися, де тихо та спокійно», – розповів настоятель монастиря, архімандрит Константин (Марченко). За словами священника, гості мали можливість не лише попрацювати з квітами, але й поспілкуватися між собою, з монахами, побути на самоті.

Волонтерський рух Св. Симона Киринейського уже не вперше організовує такий захід. Усі зібрані кошти, а це майже 150 тисяч гривень, як розповіла його очільниця Любов Фрадинська, підуть на потреби військових. «У нас є три запити. Один – на автомобіль та амуніцію для підрозділу Національної гвардії „Буревій«, ще два – для нашої чотирнадцятої бригади», – поділилася Любов Фрадинська. «Хлопці дуже очікують на нашу підтримку. Це для них як ковток повітря. Важливою є не лише сума, яку ми зібрали, а те, як ми підтримуємо і вболіваємо за них. Про це військові кажуть нам неодноразово», – розповіла волонтерка.

Найближчими днями заплановано майстер-клас для родин Небесного легіону, які на війні втратили своїх найрідніших. І на завершення – усіх охочих запросять за донат для військових зрізати собі лавандовий букет.

Фото Волинська єпархія Православної Церкви України.