Мобілізація та міграційні процеси є ключовими причинами нестачі кваліфікованих працівників у співвідношенні 67 та 54% відповідно, що підтвердили українські роботодавці.

Згідно з результатами опитування Міністерства економіки України, роботодавці назвали серед негативних чинників, які впливають на нестачу робочої сили, неконкурентну заробітну плату (36%) і внутрішню міграцію (21%).

Близько 58% респондентів заявили, що нагальною проблемою бізнесу є пошук кваліфікованих працівників. Серед інших труднощів – потреба в зовнішньому фінансуванні (42%), безпековий ризик (40%), конкуренція (25%) і ланцюжки постачання (24%).

За даними опитування, 41% роботодавців заявили, що чисельність колективу після початку повномасштабної війни залишилася на тому ж рівні, в 5% – збільшилася у межах 20%, у 3% – понад 20%, у 19% – відтік кадрів до 20%, у 17% – від 20 до 50%, у 15% – понад 50%.

Водночас переважна кількість українських роботодавців вважає, що до повномасштабного вторгнення Росії не було нестачі кваліфікованих кадрів.