На шляху до українсько-польського кордону прикордонники зупинили чоловіка. Житель Київщини планував втекти до Польщі, перепливши Західний Буг

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

На українсько-польському кордоні на Волині затримали чоловіка, який хотів переплисти річку Західний Буг і незаконно потрапити за кордон.

Чоловік розповів, що планував вплав через Західний Буг дістатися польського берега. До цієї афери 32-річний житель Київської області ретельно підготувався. Він прихопив із собою компас, мотузку та інші необхідні речі, а одяг та взуття щільно спакував у поліетиленові пакети.

Затриманого доставили до прикордонного підрозділу для складання адмінпротоколу. Як його покарати, вирішуватиме суд.

Працівники Чернівецького прикордонного загону неподалік державного кордону зупинили легковий автомобіль, який їхав до Румунії. В авто перебувало 9 чоловіків. Серед них водій, який віз "пасажирів" до кордону, та провідник, котрий мав перевести їх до сусідньої країни. Чоловіки були мешканцями Чернівецької, Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької областей та Києва. За "комфорт" проїхатись у три яруси кожен з них мав сплатити від 8,5 до 10 тисяч євро.