Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко розпорядився обійтися без посилення територій, прилеглих до українського кордону

Про це він заявив у суботу, 13 липня 2024 року, під час відвідин 56-го зенітного ракетного полку, розташованого у місті Лунинець Брестської області РБ, передає білоруська державна агенція "Белта", пресслужба диктатора у ТГ-каналі "Пул Першого" та міноборони країни.

"Після нашої певної роботи українці свої Збройні Сили та додаткові війська, які вони перекинули до нашого кордону, від кордону відвели та взагалі вивели із зони білорусько-українського кордону", - наводить слова правителя "Белта".

"Зараз у нас жодних ускладнень немає з українцями, і я сподіваюся, що і не буде", - додав Лукашенко.

Як стверджують журналісти з пулу Лукашенка, він також наголосив, що "не повинно бути зайвих заходів".

За його оцінкою, напругу на кордоні з Україною знято й натомість підконтрольному йому війську ліпше зосередитися на прикордонні Польщі та Литви.

"Ми ніяки не вороги для українців. Я вже багато разів казав. Це наші люди. Такі ж люди, як і ми, як рускіє, росіяни. Нам треба якнайшвидше домовлятися", - продовжив Лукашенко.

"І час, який минув після того, як я про це говорив, підтверджує те, що нам треба не пропустити із заходу. Ось там триває активізація. Тому північно-західний напрямок - там хлопці мають бути готові до всього. Вони нас провокують, щоби втягнути в ці розбірки, у цю війну", - підсумував диктатор.

56-й зенітний ракетний полк білоруси створили після повномасштабного російського вторгнення до України.