Судили студента із Рожища, який обікрав будинок через матеріальну скруту. Він міг сісти на п’ять років, але відбувся умовним терміном.

Про це йдеться у вироку Рожищенського районного суду.

Як зазначається, 9 квітня 2024 року Роман С. проник у чужий будинок, щоб пограбувати його. Із приміщення він виніс ювелірні прикраси та гроші. Сума збитків – майже 38 тисяч гривень.

Обвинувачений вину у вчиненні злочину повністю визнав. Як пояснив, прийшов до власника будинку, щоб позичити гроші. Вдома тоді нікого не було, але на вікні лежав ключ. Вже в будинку він знайшов цінності та 10 тисяч гривень, забравши все собі. Прикраси згодом здав у один із луцьких ломбардів. На вчинення крадіжки його підштовхнула нестача коштів.

Про обвинуваченого відомо, що він є особою молодого віку, навчався в Луцькому національного технічного університету, не працює.

Потерпілий у день крадіжки був на роботі, а після повернення побачив, що з дому щось зникло. Щодо покарання, то покладався на суд.

Феміда врахувала, що крадіжка поєднана з проникненням у житло, а також вчинена в умовах воєнного стану. Пом’якшувальними обставинами стали щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

У підсумку Романа С. визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК. Йому призначили позбавлення волі на п`ять років, яке згодом замінили дворічним іспитовим строком.