21 липня, у центральному парку культури і відпочинку ім. Лесі Українки пройшов забіг, приурочений пам'яті тренера Романа Гаврилюка.

Нагадаємо: Роман Гаврилюк був професійним спортсменом, майстром спорту, талановитим тренером-викладачем Федерації тріатлону Волині, чемпіоном України з бігу на 100 кілометрів. Його спортивні досягнення надихали молоде покоління, якому він передавав свої знання та досвід. Його непохитна віра в краще майбутнє та відданість справі надихали багатьох. 

На початку вторгнення росіян Роман став до лав ЗСУ за контрактом та був зарахований до складу військової частини на посаду інспектора прикордонної служби 1 категорії - старшого розвідника другої групи наземної розвідки відділу прикордонної служби (тип С) повітряної та наземної розвідки.

Головний сержант Гаврилюк Роман Віталійович загинув 16.05.2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області.

Оскільки забіг мав під собою ще й благодійну мету, всі виручені кошти, через Волонтерський Штаб «Ангар» передадуть на придбання авто для 226 Окремого батальйону 127 Окремої бригади ТРО ЗСУ.

Загалом зареєструвалось близько 140 людей.

До забігу на дистанцію 5 кілометрів долучились учасники з числа військових, волонтерів, колег та вихованців Романа. Також участь взяла одна із доньок тренера.

Переможцями забігу стали Дмитро та Оксана Долинчуки. Друге місце посіли: серед чоловіків — Юрій Краст, а серед жінок — Наталія Савюк. Третіми фінішували Андрій Марчук та Юлія Приходько.