Другий в Україні і перший на Волині. У Луцьку, на центральній вулиці міста, вже працює осередок для жінок і дівчат, які переїхали на Волинь із різних куточків України.  

Про це повідомляє Волинський обласний центр зайнятості. 

Сам Проєкт реалізовують Асоціація «Ягідництво України», в партнерстві з ГС «Інноваційне фермерство та кооперація», БО БФ «Світ жінок». 

Як пояснила засновниця проєкту Ірина Кухтіна, у ХАБі зможуть допомогти усім, хто постраждав від війни, втратив бізнес чи залишився без роботи, або не знає як і де себе реалізувати. Адже переїхавши на нове місце, важливо знайти точку опори, розуміння і підтримку. Тому тут допомагатимуть, насамперед, психологічно адаптуватися до нових умов життя, інтегруватися у громади і зрозуміти куди рухатись далі. 

Важливо, що проект об’єднав навколо себе чимало важливих структур та громадських організацій, які мають схожий вектор роботи і діють в межах області. Співпрацюватиме із новим партнером і Волинський обласний центр зайнятості. Оскільки одним із завдань проєкту є працевлаштування внутрішньо переміщених жінок, служба зайнятості готова допомогти із пошуком роботи, навчанням, або ж навіть відкриттям власної справи.  

"Тож, якщо ви переїхали на Волинь і не знаєте з чого почати – приходьте за адресою м. Луцьк, проспект Волі, 27 (3 поверх) або звертайтесь до наших центрів зайнятості. 
Ми об’єднуємося і завжди готові до нового партнерства, аби допомогти вам, тепер вже волинянам, почуватися як вдома, не опускати руки і не боятися починати з нуля.", - йдеться у повідомленні. 

Фото Волинський обласний центр зайнятості.