В Україні затримано чергову групу інтернет-агітаторів, які виправдовували злочини країни-терориста росії. Зловмисників викрили у Житомирській, Закарпатській областях та у Києві.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Правоохоронці встановили, що шестеро громадян України поширювали заклики на підтримку війни росії проти нашої держави та виправдовували воєнні злочини ворога. У Києві один із затриманих активно підтримував збройну агресію росії на своїй сторінці у Facebook.

У ході розслідування було встановлено, що фігурант має російський паспорт і був автором кількох прокремлівських видань, які були підпільно надруковані за гроші з рф до повномасштабного вторгнення. У цих псевдонаукових працях фігурант справи фальсифікує історичні факти становлення та розвитку української державності на користь рф. Також він використав у книгах тези кремлівської пропаганди, в яких виправдовує захоплення частини території України.

У Закарпатській області Служба безпеки викрила переселенку з тимчасово окупованого міста Голубівка на Луганщині, яка вихваляла диктатора рф путіна і героїзувала "кадирівців". Ще один фігурант – мешканець Берегівського району на своїй сторінці у Facebook розповсюджував заклики до однієї з національних громад регіону підтримати озброєну агресію росії.

На Житомирщині СБУ затримала одразу трьох ворожих агітаторів. Один із них влаштовував штучні конфлікти з представниками ТЦК. Під час провокацій фігурант намагався дискредитувати українських військових та закликав оточуючих ухилятися від мобілізації. Ще один зловмисник – водій місцевого таксі під час поїздок нав'язував пасажирам кремлівські фейки з приводу війни проти України. Третя фігурантка у забороненій соціальній мережі "Однокласники" закликала "молитися за російського диктатора".

Слідчі СБУ повідомили затриманих про підозру (відповідно до скоєних злочинів) за двома статтями Кримінального кодексу України: чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників); чч. 1, 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України).

Фото: СБУ