З початку 2024 року працівники аварійно-диспетчерської служби (АДС) Волинської філії ТОВ «Газмережі» оперативно відреагували на 4 010 викликів від споживачів газу.

Опрацьовували близько 40-70 заявок щодоби, - розповіла начальник пресцентру Оксана Швець.

На екстрений номер 104 споживач газу може безплатно зателефонувати та повідомити про будь-які проблеми, пов’язані з роботою газових приладів і мереж. Будь-якої хвилини, 24 години на добу та 7 днів на тиждень чергові бригади готові виїхати на виклик. Вони оперативно локалізовують та ліквідовують аварійні ситуації. Всі дзвінки від волинян із різних куточків області надходять на прямий номер 104.

 «Волиняни традиційно телефонують тоді, коли чують витік газу. Це можна робити будь-коли, адже аварійно-диспетчерська служба несе цілодобову варту з газової безпеки в області, - зазначає начальник АДС Волинської філії ТОВ «Газмережі» Валентин Киричук. - Швидке реагування, оперативність, якісна технічна комплектація та висока професійна підготовка – невіддільні показники роботи нашої служби. В умовах воєнного стану 15 наших бригад працюють у посиленому режимі, щодня та без вихідних у режимі 24/7».

У червні бригади аварійно-диспетчерської служби виїздили майже 570 разів на виклики споживачів природного газу. Найбільше викликів від клієнтів надійшло у зв’язку з наявністю запаху в приміщенні, де встановлені газові прилади. Щодоби оперативники опрацьовують 40-70 викликів. Упродовж року бригади зафіксували:

  • найбільше, 2 207 витоків блакитного палива було виявлено на внутрішньобудинкових газопроводах та газових приладах;
  • 1 102 спричинені запахом газу на підземних газопроводах;
  • 45 витоків на підземних газопроводах.

АДС нагадує волинянам основні правила безпеки, якщо ви відчули запах газу:

  1. Не використовуйте відкритий вогонь. Якщо у вас є навіть підозра на витік газу, не користуйтеся сірниками, запальничкою або іншими джерелами відкритого вогню;
  2. Не вмикайте та не вимикайте світло. Це правило стосується й інших електричних приладів;
  3. Відчиніть вікна та двері;
  4. Повідомте аварійну газову службу та дійте за рекомендаціями диспетчера.

Якщо ви відчули запах газу в приміщенні, на вулиці або виявили витік газу терміново повідомте до аварійної служби за номером телефону «104».

«Дякуємо нашим клієнтам, які вчасно сплачують за послугу з розподілу природного газу, адже ці кошти йдуть для забезпечення безаварійного та безперебійного газопостачання Волинської області та підготовки до опалювального сезону», - додає Оксана Швець.

Довідка. З 1 грудня 2023 року послуги з розподілу природного газу на території Волині забезпечує новий Оператор – Волинська філія ТОВ «Газорозподільні мережі України». Згідно з постановою Національного держрегулятора НКРЕКП від 29 листопада 2023 року, прийнято рішення розширити з 1 грудня ТОВ «Газмережі» територію провадження господарської діяльності з розподілу природного газу на територію Волинської області. Нова філія відповідає за безперебійні маршрути газопостачання від магістральних газопроводів до кінцевого споживача.